Ταρτάκια της Έφης

ΥΛΙΚΑ για τα ταρτάκια

150 γρμ βούτυρο Κέρκυρας
250 γρμ αλεύρι
100 γρμ άχνη ζάχαρη
1 αβγό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
6 μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
1 μικρό φλυτζανάκι χυμό κομπόστα(εγώ χρησιμοποίησα σπιτική κομπόστα μανταρίνι)
1 φακελάκι με μείγμα βανίλια-πορτοκάλι-ζάχαρη



 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε χτυπώντας το κρύο βούτυρο με τη ζάχαρη με το μίξερ.Σταδιακά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο την ανοίγουμε με πλάστη ώστε να γίνει πολύ λεπτή και τη χωρίζουμε χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι σε στρόγγυλα κομμάτια.
Ψήνουμε είτε σε ειδικές θήκες για ταρτάκια(βουτυρωμένες και αλευρωμένες),είτε σε χάρτινα φορμάκια στους 170 στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.



 

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση

1 συσκευασία φυτική σαντιγύ
400γμρ ζαχαρούχα γάλα
κακάο
κομπόστα μανταρίνι
τριμμένο μπισκότο
γλυκό του κουταλιού βύσσινο



 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ ώστε να γίνει σφιχτή.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο χάλα και ξαναχτυπάμε.
Χωρίζουμε τη σαντιγύ στη μέση και στο μισή ποσότητα ρίχνουμε μισή κούπα κακάο(μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα στα γούστα σας).
Γεμίζουμε τα ταρτάκια μας και κάνουμε συνδιασμούς.
Οι συνδιασμοί που έκανα εγώ είναι:
1.σοκολατένια σαντιγύ-μπισκότο
2.λευκή σαντιγύ-κομπόστα μανταρίνι
3.λευκή σαντιγύ-βύσσινο-μπισκότο

12118992_1668505413391920_7523895029949603431_n