Ριζότο άγριων μανιταριών με άρωμα λευκής τρούφας .

Υλικά

  • 500 γρ. ρύζι αρμποριο
  • μανιτάρια αφυδατωμενα
  • φρέσκα πορτσινι
  • σιτακε ,ζιρολ,σαντερελ,σεπ (είδη άγριων μανιταριών)
  • φρέσκο κρεμμυδάκι,
  • σχοινοπρασο
  • μαϊντανό
  • σκόρδο
  • παρμεζανο ρετζιανο
  • ελαιόλαδο
  • πράσινα σπαράγγια
  • λάδι τρούφας
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό
  • λευκό κρασί
  • αλάτι /πιπέρι
  • βούτυρο lurpak
Εκτέλεση 
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το αφήνουμε να ιδρώσει(να μαραθεί λίγο )προσθέτουμε και το ρύζι και χαμηλωνουμε την ένταση, ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις το ρύζι γίνει λίγο διάφανο δυναμωνουμε την φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να πιει το ρύζι όλο το κρασί και αμέσως χαμηλωνουμε την ένταση και προσθέτουμε σταδιακά νερό. Δοκιμάζουμε και αφήνουμε το ρύζι σε σημείο ώστε να κρατάει λίγο. Αφερουμε το ρύζι από την κατσαρόλα κα το τοποθετούμε σε ένα σκεύος, εάν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε αμέσως στο ψυγείο ώστε να σταματήσουμε τον βρασμό του.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μερικούς κύβους βούτυρο και αφού έχουμε κόψει τα μανιτάρια μας σε κομμάτια τα σοτάρουμε καλά,προσθέτουμε λίγο αλάτι, με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε το μανιτάρι να βγάλει τα υγρά του. προς το τέλος ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο σκόρδο καλά ψιλοκομμένο και αμέσως σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
  • Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι στο μείγμα από τα μανιτάρια μας,ρίχνουμε και τα σπαράγγια (ψιλοκομμένα )αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει εξωτερικά, ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να το φέρουμε σε βρασμό, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε λίγο πιπέρι, τον μαϊντανό και το σχοινοπρασο ψιλοκομμένα, κύβους βούτυρο , την παρμεζάνα και τέλος το λάδι τρούφας.
Καλή σας όρεξη
14877664_10211055257396599_625095019_n
Advertisements