Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ABOKANTO, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΩΣ LIME( SHRIMP AVOCADO SALAD ) By Κυριακίδης Θεοχάρης

ΥΛΙΚΑ ( για 2 μερίδες )
100 γρ baby ρόκα
100 γρ baby σπανάκι
100 γρ baby βαλεριάνα
100 γρ μουσταρδόφυλλα
2 τεμ ρεπανάκια
1 τεμ αβοκάντο
1/2 τεμ αγγούρι
8 τεμ γαρίδες
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
1 lime ( χυμό και ξύσμα)
1 τεμ σκόρδο
1/2 πορτοκάλι (χυμό)
σουμάκι ( Προεραιτικά )
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Κρατάμε σε μια άκρη έτοιμα , πλυμένα και στεγνά τις πράσινα σαλατικά μας.Εγώ προτείνω στη συνταγή baby κυρίως ώστε να έχουμε πιό τρυφερή σαλάτα.Αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε θέλουμε. από το απλό μαρούλι, μέχρι πράσινη και κόκκινη lollo rossa ή γαλλική σαλάτα.Καθεμία θα μας δώσει άλλη υφή στο στόμα
Στη συνέχεια ,κόβουμε σε ροδέλες το ρεπανάκι, το αγγούρι ( κατά προτίμηση με την φλούδα ) και το αβοκάντο σε φέτες και τα κρατάμε και αυτά στην άκρη. Χτυπαμε σε μπασίνα το ελαιόλαδο, την μουστάρδα , τον χυμό lime και πορτοκάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το ξύσμα από το lime. Κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικά λεπτά να κάνει infusion δηλαδή να πάρει το μείγμα τα αρώματα από το σκόρδο και το ξύσμα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες προσέχοντας να αφαιρέσουμε και το εντεράκι. Από εκεί και πέρα ανάλογα με τα γούστα του καθενός μπορεί να τις ψήσει στην σχάρα, στο τηγάνι, στον ατμό. Αφού η συνταγή είναι light θα προτιμήσω τον ατμό αλατίζοντας ελάχιστα τις γαρίδες και ρίχνοντας και λίγο τριμμένο σουμάκι που δίνει μια ιδιαίτερη και ντελικάτη γεύση.
Σε μπασίνα ρίχνουμε τις πρασινάδες, το ρεπανάκι, το αγγούρι και τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την σως και αναδεύουμε απαλά με τις άκρες των δακτύλων για να πάει παντού. Τοποθετούμε σε πιάτο τις πρασινάδες μαζί με το αγγούρι και το ρεπάνι δίνοντας όγκο. στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά το αβοκάντο και το ψεκάζουμε με λίγη σως.Και στο τέλος τις γαρίδες. Καλή Όρεξη !!!

14437826102_288f181478_b