Μηλόπιτα

Για την ζύμη: 
1κιλό αλεύρι μαλακό
350γραμμάρια βούτυρο μαργαρίνη
5 γραμμάρια μπεικιν
200γραμμαρια γάλα
3 κρόκους
300γραμμαρια ζάχαρη
Βανίλια
Για την γέμιση Του μήλου:
1 κιλό μήλα καθαρισμένα
500ml νερό
35γραμμάρια νεσεστε
450γραμμάρια ζάχαρη
Λίγο κανέλα
Σταφίδες
Καρύδια
Εκτέλεση για την ζύμη:
1.χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατρέψει το μείγμα
2.προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους,και την βανίλια
3.έπειτα προσθέτουμε το γάλα
4.Τέλος το αλεύρι και το μπεικιν συνεχίζουμε την ανάμιξη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Ρίχνουμε την ζύμη σε μια βουτυρομενη ταρτιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα.
Εκτέλεση για την γέμιση μήλου:
1. προσθέτουμε τα μήλα την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα
2. αφού γίνουν σαν μαρμελάδα Ρίχνουμε το νεσεστέ το οποίο το έχουμε αραιώσει σε κρύο νερό που έχουμε κρατήσει απο Πριν και δένουμε
3. αφαιρούμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες τα καρύδια και την κανέλα ομογενοποιουμε και περιχύνουμε το μείγμα πάνω απο την ζύμη και ψήνουμε για περίπου 15′
12767683_726041074193424_1108062855_n
Advertisements