Hot dog με πατάτες πάπρικας

Υλικά

  • 2 λουκάνικα τις αρεσκείας σας
  • 1/3 λάχανο κομμένο πολύ λεπτό
  • 2 καρότα περασμένα από το τρίφτη
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 κουταλια κετσαπ η κόκκινη σάλτσα
  • 1 κουταλια μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί τσένταρ
  • 2 φιλα μαρούλι
  • 1 φίλο λόλο
  • 1 ψωμί για σάντουιτς
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 πατάτες κομμένες για τηγανητές
  • 3 κουταλιές τις σούπας πάπρικα καπνιστή
  • Μισό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα λουκάνικα κομμένα στην μέση στο φούρνο στους 200 για περίπου 20 λεπτά πάντα το ελέγχουμε γιατί κάθε φούρνος διαφέρει.
    Περίπου 10 λεπτά πριν είναι έτοιμα τα λουκάνικα ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε από πάνω από τα λουκάνικα το τσένταρ και από διπλα τοποθετούμε το ψωμί μας αφού το έχουμε αλείψει με βούτυρο.
  • Όσο τα λουκάνικα είναι στο φούρνο σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαγιονέζα , την κετσαπ , την μουστάρδα το λάχανο και το καρότο λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι με λάδι τηγανίζουμε τις πατάτες , μόλις τηγανιστούν της βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με λίγο βούτυρο και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε να γίνουν κόκκινες οι πατάτες .
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι με λίγο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σκουρύνουν ώστε να τα καραμελοσουμε
  • Μόλις είναι έτοιμα τα λουκάνικα στήνουμε το σάντουιτς με την σειρά . Πρώτα τοποθετούμε τα φιλα μαρούλι και λόλο , το καραμελομένο κρεμμύδι , από πάνω την σως που φτιάξαμε και από πάνω το λουκάνικο με το λαχταριστό λυόμενο τσένταρ .

16681471_1435833003095211_8956216218127119810_n

 

 

 

Advertisements