Τραγανιστά ζουλιέν με αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ 

1/2  Αβοκάντο

1/3 Γιαούρτι

1/2 Κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

1  Μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Λίγο αλάτι , ρίγανη

3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη

4 κουταλιές τις σούπας  βαλσάμικο ξύδι

3 Φέτες ψωμί

Λίγο μέλι

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Ψήνουμε στην σχάρα ή στο φούρνο τις φέτες ψωμιού  μαζί με λίγο αλάτι  μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Μόλις τα βγάλουμε τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
  2. Βγάζουμε όλο το εσωτερικό του αβοκάντο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι , μαιντανό , αλάτι , το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι .
  3. Σε ένα μικρό τιγανάκι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μας , μόλις σοταριστεί καλά ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να καραμελώσει , μόλις καραμελώσει το σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το ρίχνουμε μετά και αυτό στο μείγμα με το αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά .
  4. Τοποθετούμε στο πιάτο τα μπαστουνάκια κοντά το ένα με το άλλο και μερικά πάνω από τα άλλα και περιχύνουμε από πάνω πολύ λίγο μέλι , από δίπλα σε ένα σκεύος τοποθετούμε την σάλτσα μας .

12438956_1107174252627756_5994994346365458113_n