Μπρουσκέτες

Υλικά για 15 μπρουσκετες

 

 

Ένα πάκο από ντάκο ( πωλείται σε όλα τα super market ) η αλλιώς μπορούμε να κόψουμε λεπτές φέτες ψωμιού να τις πασπαλίσουμε με λίγο ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και να τις ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να σκληρύνουν λίγο.

(2) τομάτες κομμένες σε κιβακια
(7) ελιές ψιλοκομμένες η αν έχουμε ελιές ροδέλες
(2) φέτες τυρί φέτα η κάποιο άλλο λευκό τυρί τις επιλογής μας τριμμένο με το χέρι
(5) φυλα μαρούλι ψιλοκομμένα σε λωρίδες
Λίγο ελαιόλαδο για να πασπαλίσουμε από πάνω
Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη από μια σεβαστή ποσότητα από το καθένα και λίγο λιγότερο το αλάτι
Μια κουταλια του γλυκού ζάχαρη
(4) φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και σοταρισμένες
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό



 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά που γράψαμε Εκτος το μαρούλι ( εννοείτε κομμένα όπως έχουμε πει από διπλα από το κάθε ένα ) και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι και το μείγμα είναι έτοιμο.

Άρα τώρα παίρνουμε ένα ντάκο η το ψωμί που κάναμε μπρουσκέτα και από πάνω τοποθετούμε το μαρούλι και πάνω από το μαρούλι μια γενναιόδωρη κουταλιά από το μείγμα μας.

Το σερβίρουμε σε πιάτο επιλογής μας ( άποψη μας καλύτερα πάνω σε ένα ξύλο , ξέρετε δείχνει κάπως ποιο παραδοσιακό ). Πασπαλίζοντας λίγο ελαιόλαδο από πάνω .

Food and Create TIP : Εάν θέλουμε παίρνουμε και λίγο ρόκα και την ρίχνουμε χοντροκομμένη από πάνω στις μπρουσκετες και το πιάτο μας.

12596065_1122957757735370_774722546_n