Κοτόσουπα αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι άσπρο για σούπες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του 
  • ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε από το κοτόπουλο την σάρκα από τα κόκκαλα με ένα μαχαίρι και ψιλοκόβουμε την σάρκα από το κοτόπουλο
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε να βράσουν τα κόκαλα μαζί με ένα κύβο κοτόπουλο για να ενισχύσουμε τον ζωμό μας . Το αφήνουμε να βράσει για περίπου μια ώρα σε μέτρια φωτιά .
  • Παράλληλα κόβουμε όλα τα λαχανικά μας .
  • Όταν ο ζωμός μας είναι έτοιμος το περνάμε από μια σήτα σε ένα μπόλ κρατώντας τον ζωμό και πετάμε τα κόκαλα .
  • Την ίδια κατσαρόλα την ξεπλένουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα το ζωμό που φτιάξαμε μαζί με το ψαχνό από το κοτόπουλο και τα λαχανικά μας , αλάτι , πιπέρι , το λεμόνι , το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 35 λεπτά με καπάκι.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους 2 κρόκους από τα αυγά , το λεμόνι και το ξύσμα του με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και σιγά σιγά ρίχνουμε μια-μια κουταλιές από την σούπα που σβήσαμε από την φωτιά μέσα στο μίγμα μας ανακατεύοντας.
    Αφού έχουμε ρίξει στο μίγμα μας περίπου 7 κουταλιές τότε όλο αυτό το μίγμα το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας και η σούπα είναι έτοιμη , μόλις φτιάξατε την νοστιμότερη κοτόσουπα .

29365664_1861563930522114_8402408099289235456_n

 

Advertisements