Πουγκάκια Γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία για φύλο πίτας ή σφολιάτας

100 – 150 γρ. βούτυρο

Λίγο αλεύρι

500 ml  γάλα

4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 φέτες γαλοπούλα  ψιλοκομμένη

1 αυγό

1 τομάτα κομμένη σε μικρά  κυβάκια

1/3 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει , μόλις λιώσει εντελώς ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς και να γίνουν ένα μείγμα

Αφού γίνουν ένα ενσωματωμένο μείγμα ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα ( το γάλα το ρίχνουμε σιγά σιγά  και μόλις δούμε ότι  γίνετε μια σφιχτή κρέμα (μπεσαμέλ) τότε το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό και το κεφαλοτύρι  ανακατεύοντας το για λίγο , μετά ρίχνουμε μέσα και το μπέικον , γαλοπούλα ,τομάτα ,μανιτάρια , αλάτι , και το κρεμμύδι που έχουμε σοτάρει πρώτα σε λίγο βούτυρο.

Μετά ανοίγουμε τα φύλλα   τα διπλώνουμε στην μέση  ή αν χρειαστεί και άλλη μια φορά και τα γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε κάνει στην μέση και  το κλείνουμε προς τα πάνω .

Τα τοποθετούμε σε φόρμες η ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ( παράλληλα  παρατηρούμε το χρώμα που έχει πάρει ώστε να δούμε πότε είναι έτοιμο .

12342390_1087746047903910_6785460630583556926_n

Advertisements