Τυλιχτή μεσογειακή φέτα

Υλικά
Για 4 άτομα .

  • 4 φέτες τυρί φέτα λεπτά κομμένες
  • 4 φιλα κρούστας
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο περίπου 100 γρ.
  • 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλια τις σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλια τις σούπας πιπέρι
  • 1 κουταλια τις σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλια βασιλικό ξηρό η φύλλα βασιλικού
  • 4 πολύ λεπτές φέτες τομάτας

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε ένα φύλο κρούστας και στην μέση και λίγο προς τα εμάς (δηλαδή προς την μια μεριά του φύλου ) τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτα .
  • Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την ρίγανη την πάπρικα το πιπέρι και τον βασιλικό.
  • Πάνω από την φέτα που βάλαμε στο φίλο κρούστας απλώνουμε από μια κουταλια τις σούπας από το μείγμα που κάναμε και από πάνω τοποθετούμε από μια λεπτή φέτα τομάτας που έχουμε κόψει.
  • Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το υπόλοιπο φίλο κρούστας εκτος από το σημείο που είναι η φέτα .
  • Τώρα για να κλείσουμε το φύλο με την φέτα παίρνουμε το κάτω μέρος του φύλου δηλαδή που είναι προς τα εμάς και διπλώνουμε ώστε να καλύψει την φέτα από πάνω. Έπειτα φέρνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και συνεχίζουμε την ίδια κίνηση αλλα γυρνάμε και την φέτα μαζί με το φίλο ώσπου να γίνει κάπος σαν ρολό .
  • Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά .
  • Για το σερβίρισμα αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε μέλι και σουσάμι πάνω στην τυλιχτεί φέτα .

 

17690204_1486637918014719_514298692_n