Πιπεριές Γεμιστές

Υλικά

12 πιπεριές πράσινες τις χοντρές που είναι για γέμισμα
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα ρύζι
1 κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο αν θέλετε
1 κούπα σάλτσα τομάτας
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο αν θέλετε

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμα.
  2. Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα και το ρύζι με το αλάτι , πιπέρι και σκόρδο να σοταριστούν και αυτά.
  3. Μόλις σοταριστούν λίγο ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας να πάρει μια βράσει , μόλις εξατμισθούν τα υγρά από το κατσαρολάκι ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα και το αποσύρουμε από την φωτιά .
  4. Κόβουμε τις πιπεριές το πάνω μέρος τους ( το καπάκι τους ) και τα γεμίζουμε μέσα με το μείγμα που κάναμε στο κατσαρολάκι , μετά κλείνουμε τα καπάκια τους που κόψαμε πριν λίγο.
  5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδωμένο λίγο από κάτω και επίσης πασπαλίζουμε ελαιόλαδο πάνω από τις πιπεριές μας .
  6. Τις ψήνουμε στους 180-200 ανάλογα το φούρνο για 40 λεπτά.

12767719_1125504990813980_790415364_n