Κοτόπιτα

Υλικά

Για το ζυμάρι :

1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι
2 κούπες νερό
250 γρ βούτυρο (λιωμένο)
μισό κιλό σπανάκι
350 γρ τυρί (φέτα η άλλο λευκό τυρί)
1 κρεμμύδι
λίγο πιπέρι

Για την γέμιση :

1 κοτόπουλο περίπου και λίγο λιγότερο
1 πράσινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές
3 μανιτάρια λευκα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
1 κουτάκι καλαμπόκια
περίπου 100-200 gr τριμμένη γκούντα
250 gr τοματοπελτέ
λίγο κόκκινο κρασί τις αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Για το ζυμάρι :

  • Σε ένα λεκανάκι/μπόλ ρίχνουμε το νερό το ξίδι την ζάχαρη και το αλάτι .
  • Ρίχνουμε και το αλεύρι μέσα στο νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει η ζύμη έτσι ώστε να μην κολλάει στα χερια .
  • Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και από κάθε κομμάτι το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια (μπάλες).
  • Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το πλαστή σε λεπτά φιλα.
  • Τώρα παίρνουμε την μια οχτάδα και αφού τα έχουμε ανοίξει τα μπαλάκια μας σε λεπτά φιλα τα στρώνουμε το ένα πάνω στο άλλο σαν πυργάκι από φιλα μονο που ανάμεσα από κάθε φίλο με ένα πινελάκι το αλείφουμε με το λυόμενο βούτυρο μας (δηλαδή στρώνουμε το φίλο από πάνω το αλείφουμε με βούτυρο και από πάνω πάλι το φίλο έτσι και τα 8 μονο που όταν στρώσουμε το τελευταίο φίλο δεν το αλείφουμε από πάνω) και μετά με τον πλάστι πατάμε και τα 8 φιλα που κάναμε πυργάκι και τα κάνουμε ένα λεπτό φίλο. Έτσι ακριβώς κάνουμε και την δεύτερη οχτάδα μας.

Για την γέμιση :

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο μας για περίπου μιση ώρα .
  • Μόλις βράσει το βγάζουμε και το χωρίζουμε στα μέρει του (2 μπούτια και ένα στήθος το οποιο το χωρίζουμε στα 2 )
  • Αφού το χωρίσαμε τώρα με το χέρι μας βγάζουμε όλο το κρέας και αφήνουμε μονο τα κόκκαλα από τα μέρει που αναφέραμε.
  • Παίρνουμε το τηγάνι μας και βάζουμε αρκετό βούτυρο και σοτάρουμε μέσα εκεί το ψάχνω από το κοτόπουλο που βγάλαμε , μαζί σοτάρουμε και τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κιβακια , το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , το καλαμπόκι, αλάτι , πιπέρι και πάπρικα .
  • Μόλις σοταριστούν σβήνουμε με λίγο απο το κρασί που αναφέραμε και μετα ριχνουμε το τοματοπελτέ και το αφήνουμε για λίγο να σιγοβράσει.
  • Σε ένα ταψί στρογγυλό (το οποιο έχουμε λαδώσει ) στρώνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε σε όλοι την επιφάνεια και προσπαθούμε να κάνουμε τοίχωμα γύρο γύρο. Τώρα μέσα στην φωλια που κάναμε ρίχνουμε την γέμιση μας και από πάνω το καλύβουμε με τι τριμμένη γκούντα.
  • Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για περίπου 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο .

15622121_1377479592263886_9031163725043536380_n

Advertisements