Νάπολι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι νο10
  • λίγο δυόσμο ξηρό
  • λίγο βασιλικό ξηρό
  • λίγο ρίγανη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 (σκόρδο ψιλοκομμένο)
  • λίγο σάλτσα τομάτας
  • 1 τομάτα κομμένη σε κιβακια
  • λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα

14875107_1316309558380890_1232924007_n

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση με λίγο αλάτι μέχρι να βράσει
  • Μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε κάθε λίγο
    τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά
  • Μόλις βράσουν τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό μπολ. τα κρυώνουμε αφήνοντας να τρέχει πάνω τους λίγο νερό.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και το βασιλικό , δυόσμο , ρίγανη , το κρεμμύδι και τις τομάτες σε κιβακια και τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν
  • Μόλις σοταριστούν λίγο ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από πολύ λίγο και την σάλτσα τομάτας και το ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Αφού πείρε βράση ρίχνουμε μέσα μακαρόνια για 2 μερίδες ( περίπου 4 χούφτες )και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα πάνω τους .

14872463_1316309548380891_289233403_n

Advertisements