Γαύρος τηγανητός με μιξ σαλάτα

Υλικά

  • 1 κιλό Γαύρο καθαρισμένο ( περίπου 4 μερίδες )
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Μερικά φύλλα μαρούλι
  • Μερικά φύλλα ρόκας
  • 1 αγγούρι
  • Μερικά φύλλα λόλο ρόσο
  • Μερικά φύλλα ραντίτσιο
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Για να καθαρίσουμε τον γαύρο παίρνουμε ένα μαχαιράκι και το κόβουμε παράλληλα με την κοιλιά του δηλαδή το κάτω μέρος του και κόβουμε το κεφάλι , το βάζουμε κάτω από την βρύση μέχρι να φύγουν τα εντόσθια του αν χρειαστεί το βοηθάμε λίγο με το χέρι μας.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό λάδι να ζεσταθεί , παράλληλα αλευρώνουμε τον γαύρο με τον εξής τρόπο.
  • Σε ένα πιάτο η μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι μας και λίγο χοντρό αλάτι βάζουμε κάθε φορα από μια χούφτα γαύρο στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά .
  • Μόλις πιάσει θερμοκρασία το λάδι δηλαδή έχει ζεσταθεί ρίχνουμε τον γαύρο να τηγανιστεί μέχρι να πάρει ένα καλο χρώμα όπου θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμος ( κάθε φορα προσέξουμε να μην βάλουμε παρα πολλούς μαζί και γεμίσουμε εντελώς το τηγάνι διότι με αυτόν το τρόπο θα ρίξουμε πολύ την θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα έχουμε το τηγάνισμα που θέλουμε )
  • Τώρα πάμε να κάνουμε την σαλάτα μας είναι υπερβολικά απλή και γρήγορη αλλα πολύ νόστιμη
  • Πρώτα κόβουμε όλα τα φυλα μας αφού τα έχουμε πλύνει καλά , τα κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομματάκια , παίρνουμε και το αγγούρι και το καθαρίζουμε από την φλούδα του και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες όπως είναι .
  • Παίρνουμε και το κομμένο αγγούρι και τα φύλλα που κόψαμε με το χέρι μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε ελαιόλαδο περίπου 4 κουταλιές τις σούπας και χοντρό αλάτι , τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα τοποθετούμε στο πιάτο – πιατέλα που θα χρησιμοποιήσουμε και από πάνω στρώνουμε τον γαύρο που μόλις τηγανίσαμε .
  • Τέλος πάμε να κάνουμε το λαδολέμονο αν δεν έχετε μπίμερ για να το χτυπήσετε τότε μπορείτε να πάρετε ένα σείκερ η ένα οποιοδήποτε αντκείμενο τις κουζίνας με καπάκι ώστε να μπορέσουμε να το χτυπήσουμε .
  • Ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο μέχρι να γεμίσει το μισό από το σκεύος που έχουμε και ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα λίγο αλάτι και ρίγανη τα ανακατεύουμε όλα μαζί και είναι έτοιμο .
  • Το τοποθετούμε σε μια σαλτσιέρα και το έχουμε διπλα από το πιάτο .

IMG_20170430_144658_115

Advertisements