Πάνκεϊκ

 

Για ένα πύργο από πάνκεϊκ (όπως την φωτογραφία ) θα χρειαστούμε

ΥΛΙΚΑ 

2 ποτήρια γάλα 

αλεύρι μέχρι  να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας  και να γίνει ένα σχετικά παχύρρευστο μείγμα 

1 αυγό

1 βανίλια 

μισό φακελάκι μπέκιν 

2 κουτ. σούπας ζάχαρη 

μισή κουταλιά της σούπας αλάτι 

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε ένα μπολ (μπασίνα) χτυπάμε με σύρμα το γάλα με την ζάχαρη το αυγό και το βούτυρο .

Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και το αλεύρι αφού πρώτα το  ανακατέψουμε με το μπεκιν , την βανίλια και το αλάτι . Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα σχετικά παχύρρευστο μείγμα .

Τώρα έχουμε 2 επιλογές 

  1. Ή  τα φτιάχνουμε σε μικρό τηγάνι , ώστε να απλώνουμε το μείγμα σε όλο το τιγανάκι ώστε να βγουν όλες και μικρές αλλά και να έχουν το ίδιο σχήμα και μέγεθος .
  2. Ή αν τα θέλουμε ακόμα ποιο μικρά μπορούμε να τα τοποθετούμε στο τηγάνι όλα με το ίδιο κουτάλι σούπας .

Αφού επιλέξαμε ποιο τρόπο θέλουμε να ακολουθήσουμε τότε  ακολουθούμε την ίδια διαδικασία . Δηλαδή  τοποθετούμε το τηγάνι στην φωτιά  με λίγο βούτυρο , μόλις λιώσει εντελώς το βούτυρο και πιάσει θερμοκρασία το βούτυρο ρίχνουμε  από μία κουτάλα μείγμα μέσα  και το γυρνάμε και από τις  μεριές . ( κάθε φορά που γίνετε ένα πανκεικ , πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά ρίχνουμε πάλι λίγο βούτυρο )

Τέλος μπορούμε να το  στολίσουμε με ότι μα ότι θέλουμε  . Εμείς το κάναμε με μερέντα και άχνη ζάχαρη  δηλαδή σε κάθε πάνκεικ στρώσαμε μερέντα και από πάνω το επόμενο πάνκεικ .

12376800_1089303641081484_4156327357221704427_n.jpg

Advertisements