Cheesecake με Oreo

Υλικά

  • 2 Πακέτα τύπου ωραίο η άλλο μπισκότο με σοκολάτα (κακάο)
  • 3 μπανάνες
  • 1 μπολάκι μαρμελάδα τις αρεσκείας μας η γλυκό του κουταλιού τις αρεσκείας μας η σπιτική μαρμελάδα τις αρεσκείας μας .

Για την κρέμα

  • 180 γρ αυγά (περίπου 3)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κόρν φλάουερ
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35%
  • 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο 82% κρύο
  • 1 βανίλια σκόνη
  • Ξύσμα από λεμόνι λάιμ και πορτοκαλι όσο θέλετε εσείς αναλόγος ποσο αρωματικό το θέλετε εμείς προτιμάμε πολύ . Επίσης μπορείτε να ρίξετε και λίγα ψιλοκομμένα φύλα δυόσμου


Εκτέλεση

  • Από τα μπισκότα παίρνουμε μονο τα μπισκότα και όχι την κρέμα (την κρατάμε στην άκρη για να την βάλουμε αν θέλουμε μέσα στην κρέμα μας ).
  • Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα ή τα τρίβουμε στο χέρι.
  • Ρίχνουμε λίγο βούτυρο μέσα στο τριμμένο μπισκότο μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν λίγο μεταξή τους (να κολλάνε).
  • Τα στρώνουμε στο ταψί μας με τσέρκι κυκλικό αρκετά μεγάλο με λαδόκολλα από κάτω .
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε με λίγη ζάχαρη πάνω από την βάση που κάναμε .
  • Ψήνουμε την βάση μας στους 160 (προθερμασμένο) για περίπου 10 λεπτά όχι παραπάνω .

Για την κρέμα

  •  Βάζουμε σε  κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελάχιστα έως και καθόλουφροντίζοντας να φτάσει τους 60 C. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής τότε 60 βαθμοί είναι να είναι αρκετά ζεστό να καίει αλλα να μην έχει φτάσει σε σημείο βρασμού ακόμα
  • Τοποθετούμε σε μπολ τα αυγά, το αλεύρι και το κόρν φλάουερ
  • Ανακατεύουμε το μείγμα, χρησιμοποιώντας φουέ (σίρμα) μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ σε μορφή κορδόνι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με φουέ  λίγο δυνατή θερμοκρασία μέχρι να σφίξει.
  • Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο .Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε εάν θέλουμε και την κρέμα που κρατήσαμε από τα μπισκότα . Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε τέλεια κρέμα πατισερί.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ενα σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα, φροντίζοντας να ακουμπάει σε αυτήν.
  • Αφήνουμε την κρέμα της ζαχαροπλαστικής να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού την στρώσουμε πάνω από την βάση που έχει βγει από το φούρνο και έχει κρυώσει λίγο .
  • Τα βάζουμε ψυγείο να σφίξει περίπου 1 ώρα και μετά στρώνουμε από πάνω ένα από τα γλυκα αρεσκείας μας που είπαμε ποιο πάνω .

Tο γλυκό μας είναι έτοιμο , το νοστιμότερο γλυκό που κάνατε ποτέ.

14794077_1314218405256672_364005687_n

14825740_1314230015255511_1157025799_n