Σοκολατόπιτα

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο 

350 γρ. ζάχαρη 

5 αυγά

50 γρ. κονιάκ

200 ml νερό

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

120 γρ. κακάο



Για το σιρόπι 

250 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι : Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη μαζί σε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά (στο μάτι).

Μόλις πάρουν βράση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι στην άκρη.



Για το κέικ :

1)  Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

2) Έπειτα ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά μέσα και χτυπάμε.

3) Ρίχνουμε το κονιάκ με το νερό μαζί και μετά το αλεύρι , μπέικιν και κακάο.

4) Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα  ομογενοποιημένο μείγμα .

5) Το στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα

6 )Ψήνουμε στους 170-180 για 30-35 λεπτά

7) Όταν το κέικ βγει από το φούρνο χαράξτε το σε κομμάτια και σειροπιαστε το και αφήστε το γλυκό να κρυώσει.

8)  Αν θέλουμε για το σερβίρισμα λιώνουμε λίγο σοκολάτα με πολύ λίγο κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε πάνω από το κομμάτι που είναι να σερβίρουμε  πασπαλίζοντας και λίγο άχνη ζάχαρη .

11147137_995365270475322_1946320620640407383_n

 

 

 

 

Advertisements