Πάστα Φλώρα

Υλικά

Για την τάρτα

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ.αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1  κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό

Για την γέμιση

  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στην μέση και σε φέτες .
  • 150 γρ κεράσια η άλλο φρούτο της επιλογής μας η κάποιο γλυκό του κουταλιού .
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλια του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 ζελατίνες λυόμενες σε νερό

 

Εκτέλεση

Για την τάρτα

  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη.
  • Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Μετά την στρώνουμε σε βουτυρωμένη αποσπώμενη φόρμα και με ένα πιρουνάκι την τρυπάμε σε αρκετά σημεία ώστε όταν ψηθεί να μην φουσκώσει.
  • Την ψήνουμε στους 180 για περίπου 15 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο από την ζύμη για το τέλος να στολίσουμε την τάρτα .

Για την γέμιση

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να καραμελοσουν.
  • Μόλις καραμελοσουν αυτά θα έχουν βγάλει τα υγρά τους . Τότε ρίχνουμε τις ζελατίνες ώστε να πήξει και να δεσουν τα υλικά μεταξύ τους . έτσι όταν κόβουμε κομμάτι δεν θα διαλύεται η θα τρέχει η γέμιση μας .
  • Μετά τα παίρνουμε με ένα κουτάλι και τα στρώνουμε πάνω στην τάρτα .
  • Με την ζύμη που κρατήσαμε κάνουμε μερικά μπαστουνάκια πλάθοντας τα και στολίζουμε την τάρτα από πάνω .
  • Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για περίπου 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο πάντα ελέγχουμε το φαγητό μας την ώρα που ψήνεται .
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε .

17634657_1485881398090371_5770981204703328582_n

 

Advertisements