Νηστίσιμη μηλόπιτα

Υλικά

  • 1/2 νεροπότηρο χυμό μήλο
  • 1/2 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
  • 3/4 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο λάδι
  • 2 νεροπότηρα αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 7 κόκκινα μιλα καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
    Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγες σταφίδες και καρυδια

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και λίγο κανέλα ( απλωτά στο ταψί )
  • Τοποθετούμε τα μήλα από πάνω σε όλοι την επιφάνεια του ταψιού και τα ψήνουμε στον φούρνο 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Όσο είναι στο φούρνο παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα μείγμα .
  • Μόλις τα μήλα μαλακώσουν και τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ( πάντα το ελέγχουμε γιατί κάθε φούρνος καίει διαφορετικά άρα σε κάποιους μπορεί να θέλει λιγότερο και σε άλλους λίγο περισσότερο χρόνο ) .

 

  • 17141453_1458315144180330_479119445_n