Λουκουμάδες

Υλικά

  • 640 γρ. αλεύρι
  • 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 16-18 γρ. μαγιά μπύρας
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
  4. Τους στραγγίζουμε και σας προτείνουμε να πασπαλίσετε από πάνω λυόμενη κουβερτούρα η μέλι και καρύδια η λίγο κανέλα και ζάχαρη .

wraia.jpg

Advertisements