Κρέπες

ΥΛΙΚΑ 

  • 2 ποτήρια γάλα
  • αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να γίνει ένα σχετικά
  • παχύρρευστο μείγμα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • μισό φακελάκι μπέκιν
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Σε ένα μπολ (μπασίνα) χτυπάμε με σύρμα το γάλα με την ζάχαρη το αυγό και το βούτυρο .
  • Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και το αλεύρι αφού πρώτα το  ανακατέψουμε με το μπεκιν , την βανίλια και το αλάτι . Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα σχετικά παχύρρευστο μείγμα .
  • Τοποθετούμε το τηγάνι στην φωτιά  με λίγο βούτυρο , μόλις λιώσει εντελώς το βούτυρο και πιάσει θερμοκρασία  ρίχνουμε  από μία κουτάλα μείγμα μέσα  και το γυρνάμε από όλες τις  μεριές . ( κάθε φορά που γίνετε μια κρέπα , πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά ρίχνουμε πάλι λίγο βούτυρο ).
  • Τέλος τις αλείφουμε με σοκολάτα η με ότι γεύση θέλουμε εμείς και τις τυλίγουμε σε σχήμα «πουράκι».

14885745_1318089834869529_1498862376_n